seven

Tulikivi täljstensugnar

En brasa som värmer länge

Störst på värmelagrande täljstensugnar. Vi bygger ihop din täljstensugn av högsta kvalité.

NYHET HOS TULIKIVI, KLICKA HÄR!

Jero är den nya serien hos Tulikivi – en värmelagrande täljstenskamin med värmelagring upp till 20h.
Välkomna in i butiken, här visar vi de olika modellerna av Jero-serien!

Vi talar inte bara om det njutfulla med att se elden brinna utan även att känna värmen från den. Med en äkta täljstensbrasugn skapar du en härlig atmosfär där den kallaste vinterkvällen förvandlas till en skön och varm upplevelse.

Tack vare sin utmärkta värmeegenskap och sin densitet kan täljstenen suga i sig värme från elden och lagra den effektivt. När du ska välja täljstensugn, tänk på att kontrollera ugnens vikt, det vill säga den värmelagrande massan. En värmelagrande täljstensugn kan lagra 10 gånger mer energi jämfört med en kamin.

I en täljstensugn används motströmsprincipen, som effektivt tillvaratar värmeenergin i förbränningsgaserna. Lågorna från brännkammaren stiger upp i övre förbränningskammaren och fördelas i de båda sidokanalerna i ugnen. I sidokanalerna sker den slutliga förbränningen av rökgaserna och dess värmeenergi ackumuleras i ugnens stenmassa som sedan sprids i rummet i form av behaglig strålningsvärme. De varma förbränningsgaserna cirkulerar flera meter inuti den värmelagrande ugnen innan den åker vidare till skorstenen, på så vis lagras värmen i ugnens massa och strålar därifrån ut och ger en behaglig värme som varar länge.

Vill du också investera i en täljstensugn och minska dina elkostnader i vinter?
Kontakta oss så berättar vi mer!

Vi har jobbat med täljstensugnar i över 30 år och har stor erfarenhet av Tulikivis brasugnar. Våra killar monterar och bygger upp ugnarna med god vana och kunskap. I vår butik på Kåvivägen 44 kan du se flera olika modeller av täljstensugnar och få hjälp med ditt val av ugn.

Skaffa en täljstensugn du med!